Kisokos

Mi is az a Cool+ üveg? :

A hőszigetelő üveg sík üveglapjára kerül felhordásra egy nagyon vékony átlátszó réteg. Ez a réteg magas fényáteresztő képességet (66%), kitűnő hőszigetelést (Ug=1,0W/m2K) biztosít, valamint extra védelmet nyújt a napsugárzás ellen (a napenergiának csak 44%-a jut át az üvegen). Ez az üvegtípus a kettős üvegezésnek köszönhetően magas hatásfokot biztosít télen, és védelmet a napsugárzás ellen nyáron.

Bővebben…

Mi is az a habkitöltés? :

A VEKA 70 AD és VEKA 82 MD rendszerünk esetén is már elérhető és rendelhető HABKITÖLTÉS az ablak tokban található acélunkhoz. Ennek célja, hogy tovább javítsuk a termék Uf értékét, amely pl. standard 70 AD rendszernél alap esetben Uf = 1,2 W/m2K. Habkitöltés következtében az Uf érték < 1,1 W/m2K-re javul.

Bővebben…

Miért cserélje műanyagra nyílászáróit ? :

A műanyag ablak általános előnye az, hogy rendkívül ár hatékony. A műanyag ablakaink alacsonyabb ára nem jelenti azt, hogy alacsonyabb minőséget képviselne, vagy kevesebbet nyújtana mint más anyagból készült társai, az alacsony árnak egyszerűen az az oka, hogy lényegesen nagyobb mennyiségben folyik a gyártás mint pl. a fa ablakoké.

Bővebben…

Mit jelent a “K” és az “U” érték ? :

Az U és K érték hőátbocsátási tényezőt jelent. A hőátbocsátás azt mutatja, hogy az épületszerkezeten egységnyi idő alatt mennyi energia távozik. Például a mai 38 centiméter vastag üreges falazóelemeknek az U-értéke általában 0,4 W/m2K. Ez azt jelenti, hogy az abból épített fal egy négyzetméterén 0,4 watt hőenergia távozik, feltéve, hogy a fal belső és külső oldala között 1 Kelvin (K) a hőmérséklet különbség.

Bővebben…

Mi az a résszellőző? :

Bukó-nyíló VEKA nyílászáróink alap áron tartalmazzák. A résszellőző biztosítja a megfelelő légcserét a helyiségben.

Bővebben…

Mi az a hibás működés gátló? :
Bővebben…

Mi az az Aereko?:

Egy viszonylag egyszerű szerkezet, amely a folyamatos lég cserét biztosítja. A szárnyak tetején helyezkedik el, utólag is beépíthető. Két változata van, a mechanikus és a higro szabályozású.

Bővebben…

Mennyi időt kell várni az új nyílászárókra? :
Bővebben…

Nyílászáró csere folyamata :

Azért készítettük ezt a rövid leírást, hogy fel tudjon készülni az ön előtt álló munkafolyamatokra, és tisztában legyen azzal, hogy mivel jár egy nyílászáró cseréje!

Bővebben…