FIGYELEM! A világpiaci bizonytalanság miatt a kiírt árak bizonytalanok! Sajnos a helyzet globális szintű, így ráhatásunk nincs. Kérjük, minden esetben kérjen árajánlatot. Köszönjük!

Kisokos

Mi is az a Cool+ üveg?

A hőszigetelő üveg sík üveglapjára kerül felhordásra egy nagyon vékony átlátszó réteg. Ez a réteg magas fényáteresztő képességet (66%), kitűnő hőszigetelést (Ug=1,0W/m2K) biztosít, valamint extra védelmet nyújt a napsugárzás ellen (a napenergiának csak 44%-a jut át az üvegen). Ez az üvegtípus a kettős üvegezésnek köszönhetően magas hatásfokot biztosít télen, és védelmet a napsugárzás ellen nyáron.

Mi is az a habkitöltés?

A VEKA 70 AD és VEKA 82 MD rendszerünk esetén is már elérhető és rendelhető HABKITÖLTÉS az ablak tokban található acélunkhoz. Ennek célja, hogy tovább javítsuk a termék Uf értékét, amely pl. standard 70 AD rendszernél alap esetben Uf = 1,2 W/m2K. Habkitöltés következtében az Uf érték < 1,1 W/m2K-re javul.

A gyártás során az acélba kerülő habkitöltés jelenleg egyedülálló a magyar piacon. Ez a módszer egyesíti a habkitöltés és az acélmerevítés minden előnyét. A rögzítés továbbra is tokon keresztül történhet, így a szerkezetek stabilitása továbbra is megmarad, a hab pedig jelentősen csökkenti az acél miatt keletkező hőhidat.

Miért cserélje műanyagra nyílászáróit?

A műanyag ablak általános előnye az, hogy rendkívül ár hatékony. A műanyag ablakaink alacsonyabb ára nem jelenti azt, hogy alacsonyabb minőséget képviselne, vagy kevesebbet nyújtana mint más anyagból készült társai, az alacsony árnak egyszerűen az az oka, hogy lényegesen nagyobb mennyiségben folyik a gyártás mint pl. a fa ablakoké.

A műanyag ablakok további előnye rendkívüli hőszigetelő képessége. A műanyag (és más) ablakok hőszigetelését U értékben szokás megadni. A mai műanyag ablakok U értéke jellemzően 0,6 és 1,4 K között mozog. Ez az érték minél kisebb, annál jobb az ablak hőszigetelése. Általánosságban elmondható, hogy az azonos kategóriájú műanyag ablakok hőszigetelése jobb, mint más anyagokból készült társaié. A magas hőszigetelés a fűtési költségek csökkenését is hozza magával. Ennek köszönhetően műanyag ablakunk többszörösen megtérül. A műanyag ablakok egyik további előnye, a gyakran figyelmen kívül hagyott rendkívül magas hangszigetelő képesség.

Mit jelent a “K” és az “U” érték?

Az U és K érték hőátbocsátási tényezőt jelent. A hőátbocsátás azt mutatja, hogy az épületszerkezeten egységnyi idő alatt mennyi energia távozik. Például a mai 38 centiméter vastag üreges falazóelemeknek az U-értéke általában 0,4 W/m2K. Ez azt jelenti, hogy az abból épített fal egy négyzetméterén 0,4 watt hőenergia távozik, feltéve, hogy a fal belső és külső oldala között 1 Kelvin (K) a hőmérséklet különbség.

(Az 1 K hőmérséklet különbség megegyezik az 1 °C hőmérséklet különbséggel. Az eltérés mindösszesen annyi, hogy a Celsius-skálán a víz olvadáspontja a nulla fok, míg a Kelvin-skálán az abszolút nulla fok, azaz -273,16 °C a kiindulás.) Érdemes még megemlíteni a hővezetési (görög lambdával jelölt) és a hőátbocsátási (U) tényező közötti eltérést, bizonyos táblázatok ugyanis vagy az egyiket, vagy a másikat tüntetik fel.

Mi az a résszellőző?

Bukó-nyíló VEKA nyílászáróink alap áron tartalmazzák. A résszellőző biztosítja a megfelelő légcserét a helyiségben.

A mechanikus résszellőző egy vasalat elem, a kilincs 45°-ba történő elmozdításával aktiválható, ekkor a szárny felső részen 2-7 mm-t enged a szárnyon, így tud áramolni a levegő. Az ablak ettől függetlenül csukott állapotúnak tekinthető , kívülről nem nyitható illetve az eső sem tud beesni.

Mi az a hibás működés gátló?

Veka nyílászáróink alap áron tartalmazzák. Egy kis vasalat a szárnyon, amely nyitott állapotban nem engedi elfordítani a kilincset, így megakadályozza a hibás működtetést.

Mi az az Aereko?

Egy viszonylag egyszerű szerkezet, amely a folyamatos lég cserét biztosítja. A szárnyak tetején helyezkedik el, utólag is beépíthető. Két változata van, a mechanikus és a higro szabályozású.

A mechanikus aereko kézzel is zárható, a penészesedés megelőzésére kiváló. A higro szabályozású szellőző érzékeli a levegő páratartalmát és ennek függvényében nyit-zár. Ennek a résszellőzőnek a manuálisan nem lezárható változata előírás azon helyiségekben, ahol nyílt égésterű gázkészülék üzemel.

Mennyi időt kell várni az új nyílászárókra?

Fehér műanyag nyílászáróit, a szerződés kötéstől számítva 10 napon belül otthonában tudhatja. A redőnyöket akár 3 nap alatt tudjuk szállítani!

Nyílászáró csere folyamata

Azért készítettük ezt a rövid leírást, hogy fel tudjon készülni az ön előtt álló munkafolyamatokra, és tisztában legyen azzal, hogy mivel jár egy nyílászáró cseréje!

Többnyire reggel a beépítő szakembereink megérkeznek Önhöz. Ekkor az új ablak és ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. A munka a méret ellenőrzéssel kezdődik, majd a régi nyílászáró elemek bontásával folytatódik, ezt követően az új ablak, ajtó kerül beépítésre. Ezt követi az ablak, ajtó szigetelése, majd párkányok, takarólécek szerelése, végül a redőny, szúnyogháló kerül a helyére. Végezetül az ajtó, ablak finombeállítása történik, illetve az átadás-átvétel.

Az ön feladatai:
1.: A munka terület előkészítése: A nyílászáró bontás zajjal és kosszal járó munka, ezért ajánljuk a szoba azon részébe való átpakolást, ahol nem folyik munka. A bútorokat takaró fóliával óvják, a szálló por ellen! Ha érzékeny a parketta , abban az esetben hullámpapír lefektetése lehet szükséges. Nem kis munka, de később kifizetődik!

2.: Ha megérkeztek a beépítők ellenőrizze a színt, profilt, üvegezést. Ha ezek rendben vannak kezdődhet a munka! Söprű , lapát előkészítés, esetleg szemetes zsák, hogy a beépítők tisztán adhassák át a munka területet!

3.: Miután elkészült a szerkezet ismét önön a sor. A legfontosabb lépés az ellenőrzés! Nézze meg alaposan a nyílászáró üvegét, hogy nincs-e rajta sérülés, vagy hiba. Ellenőrizze az ablak működését, minden állásban (nyíló, bukó-nyíló, résszellő, zárva). Ha mindent rendben talál, csak abban az esetben fizesse ki ateljes összeget!